Apple wil mogelijk gratis features bieden in muziekdienst

Apple houdt de gemoederen goed bezig met zijn nieuwe muziek streamingdienst. Volgens Recode zou Apple gratis features willen toevoegen aan zijn muziekdienst, daaronder valt een gratis proefperiode waarbij de gebruiker waarschijnlijk 30 dagen de muziekdienst mag uitproberen. Verder zouden gebruikers gratis naar muziek moeten kunnen luisteren die ze zelf hebben geüpload.

Apple is druk bezig met zijn nieuwe muziekdienst en dat heeft de markt aardig in zijn greep. Op dit moment zou Apple nog steeds geen enkele overeenkomst hebben gesloten met een platenmaatschappij, waardoor de muziekdienst op dit moment nog niet levensvatbaar is. Deze overeenkomsten zullen waarschijnlijk zeer snel gesloten gaan worden aangezien Apple de muziekdienst naar verluidt volgende maand zal gaan presenteren.

Reden dat Apple nog geen overeenstemming heeft bereikt met de platenmaatschappijen zou zijn omdat het bedrijf het onderste uit de kan wil. Apple probeert om exclusieve overeenkomsten te sluiten met bepaalde artiesten. Verder zou het de platenlabels onder druk zetten om alleen nog licenties te verschaffen voor betaalde abonnementen en niet langer voor gratis abonnementen die worden voorzien van advertenties, zoals Spotify doet. Indien platenlabels hier niet aan mee willen werken zou Apple dreigen om dan ook de muziek van iTunes af te halen.

Apple’s aversie tegen gratis lijkt nu kennelijk niet volledig te zijn. Het bedrijf zou zelf een gratis proefperiode willen gaan aanbieden, waarschijnlijk van 30 dagen. Daarnaast wil het dat gebruikers die muziek uploaden hier gratis naar mogen luisteren, omdat ze het nummer dan al gekocht hebben. Het is echter moeilijk te achterhalen of een gebruiker een nummer heeft gekocht of illegaal heeft gedownload. Het ligt dan ook voor de hand dat platenlabels daar niet warm voor lopen.

Al met al is de muziekdienst van Apple nog lang geen realiteit en duiken er inmiddels geruchten op dat Apple de dienst mogelijk moet gaan uitstellen omdat het zijn licenties niet op tijd rond kan hebben.

Bron:Recode