1 min

Volgens de laatste geruchten is Apple dicht bij het lanceren van haar eigen online streaming muziekdienst. Apple sloot de afgelopen dagen een contract met EMI Music en zal in de aankomende dagen het zelfde doen met Sony Music Entertainment en de Universal Music Groep.

Dit zou blijken uit verschillende bronnen. Apple kan niet te lang meer wachten met het lanceren van haar eigen dienst nu verschillende concurrenten deze dienst ook aanbieden. Zo is de dienst van Amazon al in gebruik waarbij gebruikers hun muziek online op kunnen slaan en vervolgens op verschillende apparaten kunnen beluisteren. Maar ook Google is inmiddels gestart met zijn muziekdienst Music Beta. Deze is per direct beschikbaar in de Verenigde Staten. Dit is alleen wel op uitnodiging.

Het zou volgens verschillende bronnen dus niet lang meer duren voordat ook Apple met een streaming muziekdienst komt. Een specifieke datum voor de lancering van deze dienst konden de bronnen niets zeggen. Wel wisten ze te melden dat de contracten met Sony en Universal volgende week al getekend kunnen worden. Zowel Apple als de platenmaatschappijen wilden niet reageren op de geruchten.

Het is natuurlijk mogelijk dat deze nieuwe streaming muziekdienst aanstaande zondag groots zal worden gepresenteerd in alle Amerikaanse Apple Stores. In verband met het 10 jarig bestaan van de fysieke Apple Stores wil Apple iets speciaals doen, wat precies is echter onduidelijk.