1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple’s onaangekondige plannen voor een streamingdienst voor muziek zijn naar verluidt uitgesteld tot later dit jaar. De ‘iRadio’ gedoopte dienst zou niet uitgebracht worden voor de zomer door licentieproblemen met muziekbedrijven.

Apple zit volgens anonieme bronnen nog altijd niet op één lijn met platenmaatschappijen en muziekbedrijven. Enerzijds zouden problemen met Sony het debuut van de dienst in de weg staan. Anderzijds zouden ook platenlabels moeite hebben met de financiële voorwaarden die Apple potentiële partners biedt.

Het bedrijf zou niet meer dan 0,06 dollar per 100 gestreamde nummers willen betalen, ongeveer de helft van het aanbod van concurrent Pandora. Spotify legt rond de 35 dollarcent neer. Apple zou minimaal het quotum gesteld door het Copyright Royalty Board moeten betalen, wat rond de 0,21 dollar per 100 streams ligt.

Platenmaatschappijen zouden daarnaast vooraf een bedrag willen krijgen, plus een percentage van de omzet en abonnementsprijs.

Een publicatie van The New York Times gaat iets dieper in op de geclaimde plannen van Apple. Het bedrijf zou de muziekdienst willen integreren met iOS-apparaten en financieren door middel van advertenties, in plaats van een optionele applicatie aan te bieden in de App Store.

Gisteren kwam nog naar buiten dan Tim Cook in gesprek zou zijn met de top van Beats Audio om de mogelijkheden van een streamingdienst te bespreken.