Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Amerikaanse krant The Wall Street Journal zal Apple volgende week tijdens de WWDC zijn muziekstreamingdienst introduceren. De abonnementen van deze dienst gaan 10 dollar per maand kosten, net zoals concurrenten Deezer en Spotify. Er is echter nog geen overeenkomst gesloten met enkele grote platenmaatschappijen.

De streamingdienst van Apple is gebaseerd op Beats Music, de voormalige streamingdienst van Beats. Beats werd vorig jaar overgenomen door Apple. Apple zou voor het eerst ook een Android-app hebben ontwikkeld om de muziekdienst voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Er is echter nog wel een probleem wat Apple deze week nog zal moeten oplossen. Volgens de bronnen van The Wall Street Journal heeft Apple nog geen contract gesloten met drie grote platenmaatschappijen, Vivendi, Sony Music Entertainment en Warner Music Group. In hoeverre dit kan leiden tot uitstel is niet duidelijk, waarschijnlijk wordt er nog gesteggeld over de te betalen vergoedingen.

Volgende week houdt Apple zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, de World Wide Developers Conferense (WWDC), tijdens de openingskeynote zal Apple zijn muziekdienst waarschijnlijk presenteren. Apple kiest er waarschijnlijk voor om de muziekdienst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar te maken en gaat waarschijnlijk daarna pas overwegen de dienst uit te breiden naar meer landen. Voor de Verenigde Staten zou ook een grote advertentiecampagne gepland staan om mensen naar de muziekdienst te lokken. Apple gaat 10 dollar per maand vragen voor de muziekdienst en er komt geen gratis variant die door reclame wordt gesponsord. Wel zou Apple een gratis proefperiode willen gaan aanbieden.