1 min

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft documenten gepubliceerd waaruit blijkt dat het een test heeft gedaan met een nieuw PlayStation 4-model van Sony. Dit nieuwe model is energiezuiniger weegt 300 gram minder en heeft een harde schijf van 1TB.

Sony gaat een nieuwe PlayStation 4 op de markt brengen, waarschijnlijk zal deze tijdens de gamebeurs E3 worden gepresenteerd. Hoewel het gewicht is afgenomen van 2,8 kilo naar 2,5 kilo gaat het waarschijnlijk nog niet om een zogenaamd Slim-model. Behalve het terugbrengen van het gewicht is ook het energieverbruik verminderd en de opslagcapaciteit toegenomen. De nieuwe PlayStation 4 zou beschikken over een 1TB harde schijf in plaats van de 500GB harde schijf die de huidige modellen hebben.

Sony heeft aan de binnenkant waarschijnlijk enkele componenten vervangen die beter presteren qua energieverbruik maar waarschijnlijk ook goedkoper zijn. Het terugbrengen van de productiekosten van gameconsoles staat altijd hoog op het lijstje bij de fabrikanten omdat de winstmarges vaak erg laag zijn of er zelfs verlies wordt gemaakt op de verkoop van een console.

Sony lijkt als eerste met een aangepaste versie te komen van zijn nieuwste console. Of Microsoft ook een nieuwe Xbox One in petto heeft zal tijdens de E3 moeten blijken.