2min

De Wall Street Journal schrijft dat Sony van plan is om komende maand met twee nieuwe PlayStation 4-modellen te komen. Het zou gaan om een nieuw standaardmodel, en een high-end versie. Daarmee hoopt het bedrijf niet alleen gamers, maar ook de reguliere gebruikers aan te spreken.

Sony wilde zelf niet reageren op het bericht van de Wall Street Journal, maar bevestigde wel op 7 september te komen met een persconferentie rond de gameconsole. De onthulling past wel binnen een eerder statement van Sony, dat in juni nog bekend maakte te werken aan een high-end versie van de PlayStation 4, met verbeterde grafische mogelijkheden.

Dat nieuwe model zou echter een stuk duurder zijn dan de PlayStation 4 nu is en om de gebruikers die niet bereid zijn veel geld neer te leggen voor een spelcomputer, komt het met een extra goedkopere versie. Sony zelf heeft daar dus nog niets over laten weten.

De PlayStation 4 debuteerde in 2013 en wereldwijd verkocht men al meer dan 40 miljoen exemplaren daarvan. Het is een stuk meer dan de Xbox One, die sinds de lancering in 2013 naar schatting 20 miljoen keer verkocht werd. De nieuwe console van Nintendo, de Wii U, werd sinds de lancering in 2012 ongeveer 13 miljoen keer verkocht.

Microsoft onthulde in juni al plannen om te komen met een kleinere versie van de Xbox One. Verder stelde Microsoft recent nog dat het niet meer gelooft in consolegeneraties. In plaats daarvan gaat het er vanuit dat in de toekomst regelmatiger nieuwe consoles met hardwarematige upgrades uitgebracht worden. Zo komt er eind volgend jaar een flinke upgrade beschikbaar voor de Xbox One.