2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een paar dagen terug meldden we al dat er geruchten waren dat Sony met een nieuw model van de PlayStation 2 zou komen. Vandaag heeft Sony deze geruchten bevestigd en tevens meer informatie verschaft.

Het nieuwe model zal qua design niet veel verschillen van de huidige Slim-versie van de PlayStation 2. Het enige noemenswaardige verschil is dat het nieuwe model een ingebouwde voeding heeft, en het slechts 720 gram weegt. Om maar als vergelijking te nemen, het huidige model weegt inclusief AC-adapter 850 gram. Het nieuwe model is door de ingebouwde voeding nu dus nog compacter om overal mee te nemen en aan te sluiten.

Sony heeft bekendgemaakt dat de nieuwe versie als eerste in Japan gelanceerd wordt. Dit gebeurt al op 22 november vlak voor de feestdagen. Daarnaast behoudt deze versie het huidige prijskaartje van 16.000 yen wat dus voor ons 140 euro is. Wanneer het nieuwe model naar het westen komt is nog onduidelijk.

Met de aankondiging van een nieuw model bevestigt Sony dus dat de PlayStation 2 tijdperk nog lang niet afgelopen is. De komst van de nieuwe generatie spelcomputers heeft amper invloed gehad op de verkopen van de PlayStation 2, mede door de zeer brede spelaanbod is de PlayStation 2 nog altijd een gewild object. Daarnaast blijft Sony zowel voor de hardware als de software van de PlayStation 2 winst maken. Aangezien Sony per verkochte PlayStation 3 verlies lijdt hopen ze via de PlayStation 2 de schade enigszins op te vangen.