2min

Tags in dit artikel

,

Sony heeft twee nieuwe versies van de PlayStation 4 onthuld. Niet alleen komt er een speciale, voor de hardcore gamer ontwikkelde versie, ook heeft het bedrijf een kleinere en goedkopere versie van het huidige standaardmodel onthuld.

Allereerst is er de kleinere versie van de huidige PlayStation 4. Het apparaat gaat voor 299 euro over de toonbank en is vanaf 16 september beschikbaar. De nieuwe PS4 – die overigens de PlayStation 4 Slim heet – heeft exact dezelfde hardware als zijn voorganger, maar is vooral wat kleiner gemaakt. Sony heeft de hoeken verder iets meer afgerond.

De grootste verandering betreft echter de PlayStation 4 Pro. Het apparaat kan games in 4K-resolutie en in HDR weergeven. Het apparaat, dat op 10 november in de winkel ligt en een prijskaartje van 399 euro heeft, is vooral ontwikkeld voor de hardcore gamer. De Pro is voorzien van een harde schijf die 1 terabyte aan geheugen heeft en een betere processor. Welke het precies betreft is niet onthuld.

De PlayStation 4 Pro zou vooral ontwikkeld zijn ter ondersteuning van PlayStation VR. De virtual reality bril moet in de loop van oktober uitgebracht worden en zou betere beelden kunnen weergeven met behulp van de Pro. Ook zou het apparaat zorgen voor een soepelere speelervaring bij de nieuwe versie.

Overigens heeft Sony niet alleen het apparaat van een upgrade voorzien, ook de DualShock 4-controller is verbeterd. Nu is er een lichtgevende streep naast het touchpad, die vermoedelijk dezelfde kleuren laat zien als de balk die zich nu aan de voorkant van de controller bevindt.