1 min

Microsoft heeft een nieuwe Xbox One-console gepresenteerd. De nieuwe console beschikt over flink wat meer opslagruimte dan de vorige versie. Deze nieuwe versie is voorzien van een 1TB harde schijf, de vorige versie moest het stellen met slechts 500 MB.

Naast het introduceren van een nieuwe Xbox One-console komt er ook een nieuwe controller op de markt welke beschikt over een 3.5mm-koptelefoonaansluiting. Daarnaast hoeft deze controller niet meer te worden aangesloten op de console voor firmware-updates, dat kan bij de nieuwe controller gewoon draadloos. Het nieuwe model van de Xbox One zal vanaf volgende week dinsdag 16 juni te koop zijn in Nederland voor een adviesprijs van 449 euro.

De overige specificaties aan de binnenkant van de console zijn identiek aan zijn voorganger. Wel is de behuizing van het nieuwe model mat afgewerkt en de vorige versie glanzend. Microsoft kiest er voor om de prijs van de eerste Xbox One-console in Nederland niet te verlagen, terwijl het dat wel doet in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ook wordt er geen game gebundeld bij de nieuwe console, terwijl in sommige landen de klant er Halo: The Master Chief Collection bij krijgt.

Verwacht wordt dat Sony volgende week tijdens de E3 gamebeurs in Los Angeles ook een nieuwe PlayStation 4 zal presenteren met een 1TB harde schijf. Het bedrijf heeft al wel een nieuwe 500GB versie aangekondigd waar Uncharted: The Nathan Drake Collection bij wordt gebundeld.