‘Apple doet testen met camera auto’s mogelijk voor eigen Streetview’

Veel geruchten rond Apple vandaag, in de omgeving van San Francisco zijn auto’s gepost die voorzien zijn van camera-opstellingen op het dak. Inmiddels zou bevestigd zijn dat de auto’s door Apple worden geleased. De vraag is nu wat Apple aan het testen is met deze camera auto’s. Het meest voor de hand ligt een eigen Streetview voor Apple Maps.

De camera’s die op het dak van de auto’s zijn geplaatst zouden onderdeel zijn van een LIDAR-camerasysteem (Light Detection And Ranging). Dit soort camera-systemen worden door Google, Microsoft en Nokia gebruikt om straten in kaart te brengen voor mapdiensten zoals Streetview. Google gebruikt LIDAR echter ook voor zijn zelfrijdende auto’s. Er zijn dus wel degelijke meerdere toepassingen denkbaar waarom Apple testen zou doen met een LIDAR-systeem.

Tot op heden is Apple nog niet gelinkt aan projecten met zelfrijdende auto’s maar het bedrijf investeert wel nog steeds in zijn kaartendienst. De kaartendienst van Apple is de afgelopen jaren dan ook flink verbeterd. Het ligt voor de hand dat Apple op termijn ook iets van Streetview wil toevoegen net zoals Bing Maps en Google Maps.

De auto’s zijn inmiddels gespot in de omgeving van New York en San Francisco, vaak gaat het om een Dodge Minivan met een camera-opstelling op het dak.

Bron:Apple Insider