2min Devices

‘Apple overweegt Streetview-dienst’

Apple en Google voeren op de achtergrond een strijd om de beste kaartensoftware te bieden aan gebruikers. De strijd barstte vorig jaar los, toen Apple een eigen kaartenapplicatie introduceerde in iOS, waardoor de Google Maps-applicatie uit het standaardaanbod werd gewipt. Er ontbreekt echter het een en ander aan Apple’s dienst, zoals een Streetview-functie. Apple is echter wellicht van plan om zo’n dienst te introduceren.

De melding van Apple’s overwegingen komt voort uit een patent dat bij het Amerikaanse patentbureau gevonden werd. Deze week publiceerde het bureau een nieuw patent van Apple met de naam 3D Position Tracking for Panoramic Imagery Navigation, wat zoveel betekent als een driedimensionale positiebepaling voor navigatie met behulp van panorama-afbeeldingen. De patentaanvraag werd op 30 september 2011 ingediend.

Het patent bevat ook illustraties en daaruit blijkt dat Apple’s mechanisme veel overeenkomsten zou vertonen met Google’s Streetview-optie voor Maps. Apple heeft voor gebruikers wel een aanpassing gemaakt, in plaats van navigeren met behulp van input van de vinger door bijvoorbeeld op een pijl te drukken, gebeurt dat in Apple’s geval door het toestel te bewegen. Het patent beschrijft ook een methode om twee apparaten naast elkaar te leggen om een groter panorama te tonen. Apple’s systeem toont daarnaast ook relevante informatie over bijvoorbeeld locaties en winkels.

Of en wanneer Apple’s Streetview-tegenhanger op iOS-apparaten zal verschijnen is niet duidelijk. Veel gepatenteerde technologieën zien nooit het levenslicht, al lijkt het wel aannemelijk dat Apple dit patent tot realiteit zal omzetten.

Bron:Apple Insider