2min

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Bing Maps beschikbaar gemaakt in de Verenigde Staten. In de nieuwe versie is de hele look en feel op de schop gegaan van de kaartendienst. Daarnaast kan je snel schakelen tussen eerder gezochte locaties, is Streetside beschikbaar en kan je hoogtepunten langs de route bekijken.

Het goede nieuws is dus dat Microsoft nog steeds serieus bezig is met Bing Maps en het product ook nog wordt doorontwikkeld. Het slechte nieuws is dat de vernieuwingen eigenlijk alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Het gaat op dit moment nog om een testversie, maar binnenkort zal dit de standaard Bing Maps-omgeving worden.

De verbeteringen zijn op het eerste oog echt een grote stap voorwaarts, de kaarten zien er veel overzichtelijker en prettiger uit. Ook het snel schakelen tussen eerder gezochte locaties kan handig zijn als je een uitgebreide route moet plannen. Microsoft heeft ook een tegenhanger van Google Streetview genaamd Streetside, maar helaas is ook deze alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Tot slot is er een nieuwe feature genaamd "Along the Route", oftewel langs de route, hiermee kan je hoogtepunten zien die langs de route liggen. Als je bijvoorbeeld langs een nationaal park rijdt of een mooi museum dan kan je dat op de kaart zien.

Het gaat zoals vermeld nog om een testversie van Bing Maps, maar zoals het er nu uit ziet is dit gewoon een hele verbetering en zal het niet lang duren voordat dit de standaard Bing Maps omgeving wordt. Grote vraag is nu wanneer Microsoft deze versie ook internationaal kan uitrollen en zaken als Along the Route en Streetside ook in Nederland en België beschikbaar kan maken.

Het is in elk geval ook meteen duidelijk dat ondanks dat Uber een deel van Bing Maps heeft overgenomen, Microsoft het product wel actief blijft ondersteunen en voorzien van updates.