2min

Microsoft gaat een aantal functies toevoegen aan Bing Maps voor Windows 8.1. Het bedrijf heeft een preview in de Windows Store beschikbaar gesteld. Helaas is deze niet te downloaden vanuit de Nederlandse Windows Store.

Microsoft is bezig om een aantal nieuwe functies toe te voegen aan Bing Maps, om zo de concurrentie aan te gaan met Google Maps. Dit doet het bedrijf onder andere door foto’s met hoge resolutie toe te voegen aan Bing Maps.

Iedereen kent deze functie natuurlijk al uit Google Maps, maar Bing gaat een stapje verder. Bij Bing Maps is het mogelijk om een gebouw vanuit alle hoeken te bekijken. Bing maakt gebruik van 3D-modellen, die dus werkelijk vanuit alle opzichten te bekijken zijn.

Behalve deze functie zijn er nog meer nieuwe toevoegingen aan Bing gedaan. Het wordt mogelijk om op verschillende plekken op aarde informatie te krijgen bij de gebouwen die te zien zijn. Hierbij kan gedacht worden aan bezienswaardigheden, maar ook bij bedrijven zal informatie te zien zijn. Daarnaast worden telefoonnummers genoteerd bij bedrijven, waardoor het mogelijk is om direct naar het bedrijf te bellen via Skype.

Microsoft heeft daarnaast een Bubble-view geintroduceerd. Wanneer je gewoon door de straten heen navigeert is het mogelijk om een bubbel neer te zetten op een plek. Hierdoor krijgt je een foto van de omgeving daar te zien, zonder dat je fullscreen die foto hoeft te bekijken.

De preview van de nieuwe mogelijkheden van Bing Maps is nu in Amerika beschikbaar in de Windows Store. Wanneer de complete versie hier uitkomt is nog niet bekend. Mocht je niet kunnen wachten, dan zijn er manieren om van Store te wisselen.