Uber en Microsoft hebben overeenstemming bereikt over een kleine overname, waarbij Uber onderdelen van Bing Maps overneemt inclusief 100 werknemers van Microsoft. Deze werknemers zijn vooral gespecialiseerd in het toevoegen van beelden aan Bing Maps.

Heel veel details geven beide bedrijven echter niet vrij over de overname. Wel hebben ze beide de overname bevestigd aan Techcrunch. Uber lijkt in elk geval wel aspiraties te hebben om een grotere rol te gaan spelen in de toekomstige navigatie- en mapdiensten. De app van Uber is uiteindelijk ook gewoon een map waaraan extra functies zijn toegevoegd.

Nu is Uber nog afhankelijk van Google Maps maar dat zal in de toekomst nu ongetwijfeld gaan veranderen. Uber zal waarschijnlijk de overstap gaan maken naar Bing Maps. Of Uber nu is afgehaakt in de race om Nokia Here over te nemen is onduidelijk. Zolang de bedrijven niet met meer details komen is het onduidelijk wat er nu precies is overgenomen naast de 100 werknemers.

Waarschijnlijk heeft Uber in elk geval een grote database met afbeeldingen overgenomen die de 100 werknemers hebben verwerkt in Bing Maps. De kans is dan ook groot dat het werk door Uber zal worden voorgezet en Microsoft hier een licentie op houdt. Misschien dat Microsoft of Uber binnenkort met meer informatie naar buitenkomt.

Het is in elk geval duidelijk dat Microsoft de zoekmachine Bing wel als een core-product beschouwd, maar de mapdiensten maar bijzaak zijn. Daarmee wijkt het bedrijf qua strategie af van bijvoorbeeld Apple, dat juist flink aan het investeren is in zijn mapdienst.