1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google krijgt elke dag duizenden aanvragen binnen met het verzoek om zaken te verwijderen uit de zoekresultaten. Dit is soms ook duidelijk zichtbaar als je zoekt in Google, Google voegt dan een melding toe aan zoekresultaten dat sommige zoekresultaten zijn verwijderd. Al deze verzoeken zijn te zien op ChillingsEffects en daaruit blijkt dat filmstudio’s vaak ook gewoon een verzoek indienen om filmmateriaal van hun eigen pc te laten verwijderen.

De filmstudio’s dienen soms handmatig verzoeken in met hele lijsten met webadressen die volgens hun verwijderd dienen te worden uit de zoekresultaten. Soms verwijzen deze links inderdaad naar illegale content en zal Google deze ongetwijfeld uit de zoekresultaten verwijderen.

Dat niet iedereen helemaal snapt waar die mee bezig is wordt ook al snel duidelijk. Sommige verzoeken bevatten enorm veel links naar http://127.0.0.1, dat is echter een verwijzing naar localhost, de lokale computer van degene die het verzoek heeft ingediend. In het geval van de filmstudio’s verzoeken ze Google dus om films te verwijderen van hun eigen computer.

Zo vraagt Universal Pictures Frankrijk of Google de bestanden van Jurassic World wil verwijderen op http://127.0.01. De eigen computer waar kennelijk een BitTorrent client op draait die zelf de film deelt. Ook NBC Universal en Workman Publishing deden al eens hetzelfde.