1 min

Het Zeeuwse Delta, eigenaar van Zeelandnet en Ziggo gaan samenwerken, de bedrijven gaan hun Wifi-hotspot-netwerken aan elkaar knopen. Hierdoor is het nu mogelijk voor Ziggo-klanten om gebruik te maken van Delta-hotspots wanneer ze in Zeeland zijn en Delta-klanten kunnen gebruik maken van Ziggo-hotspots wanneer ze in de rest van Nederland zijn.

Ziggo heeft inmiddels de kabelsnetwerken in vrijwel heel Nederland in handen, hier en daar zijn nog kleine delen van Nederland niet in handen van Ziggo, maar de grootste uitzondering is de provincie Zeeland, daar heeft Ziggo niets te vertellen en maakt Delta met Zeelandnet de dienst uit.

Of Ziggo nog ooit gaat proberen om ook Zeelandnet in te lijven is niet duidelijk, maar op dit moment is er sprake van een eerste samenwerking. De providers gaan elkaars klanten toestaan op de WiFi-hotspot-netwerken. Ziggo heeft in totaal zo’n 2 miljoen actieve hotspots in Nederland, Delta heeft er slechts 33.500. De klanten van Delta kunnen nu gebruik maken van de Ziggo-hotspots, deze zomer moeten de Ziggo-klanten ook gebruik kunnen maken van de Delta-hotspots.