1 min

De hackers die de Amerikaanse datingsite voor vreemdgangers, Asley Madison, hebben gehackt, hebben hun woord gehouden en de gegevens van alle 37 miljoen leden gepubliceerd. De hackers eiste dat de website zou worden opgeheven, daar wilde de eigenaar niet aan meewerken, dus zijn nu alle gegevens gepubliceerd.

Dat de hackers serieus genomen moesten worden lieten ze al blijken toen ze eerder een kleine greep uit het databestand publiceerde. Nu hebben ze maar liefst 9,7 GB aan data gepubliceerd, waaronder de namen, e-mail adressen, wachtwoorden, telefoonnummers en creditcardgegevens van alle 37 miljoen leden.

De hack is uitgevoerd door het zogenaamde Impact Team, volgens de hackers staat de datingsite vol met nepprofielen van vrouwen. Verder zouden gegevens van gebruikers nooit helemaal worden verwijderd, ook al biedt Ashley Madison hiervoor een betaalde optie aan. De eigenaar van de website, Avid Life Media beweerd nog steeds dat gegevens wel degelijk zijn verwijderd.

Aan het dreigement van de hackers om de website offline te halen werd niet voldaan, met als gevolg dat nu de persoonlijke informatie van alle leden op straat ligt. Het is nu wachten tot de eerste "bekende mensen" worden geïdentificeerd in het ledenbestand. In het ledenbestand zijn ook Nederlanders te vinden, maar ook e-mailadressen van de Amerikaanse overheid en het Amerikaanse leger.

De FBI doet inmiddels onderzoek naar de hack en gaat proberen de daders te pakken te krijgen.