2min

Tags in dit artikel

, , ,

De gouden tip die leidt tot de aanhouding van de hackers die Ashley Madison hebben gehackt is 500.000 dollar waard. Het bedrijf achter Ashley Madison heeft een half miljoen dollar over voor het achterhalen van de identiteit van de hackers, omgerekend zo’n 433.000 euro.

Verschillende digitale politiediensten uit Canada en de Verenigde Staten doen onderzoek naar de hack op Ashley Madison om de ware identiteit van de hackers te achterhalen. In juli van dit jaar werd de datingsite voor mensen in een relatie gehackt en werden alle gebruikersgegevens waaronder namen, adressen, telefoonnummers en creditcardgegevens buitgemaakt.

Onder andere de Royal Canadian Mounted Police en de Specialized Criminal Investigations van Toronto doen onderzoek in Canada naar de hack, maar ook de Amerikanen werken mee aan het onderzoek, zowel Homeland Security als de FBI zijn erbij betrokken.

De hackersgroep Impact Team zou achter de hack zitten, zij publiceerde eerst een klein plukje van de gebruikersgegevens en eiste dat de website Ashley Madison offline zou worden gehaald omdat deze immoreel is, maar ook omdat het gebruikers oplicht, er moet 19 dollar betaald worden om je profiel te laten wissen, maar ook na betaling worden niet alle gegevens gewist. Avid Life Media, het bedrijf achter Ashley Madison, besloot geen gehoor te geven aan de eisen, met tot gevolg dat er nu ruim 50GB is gepubliceerd aan data.

Naast de gebruikersgegevens zijn ook e-mails en informatie van werknemers op straat terecht gekomen. Inmiddels zouden twee mensen in Canada al zelfmoord hebben gepleegd omdat hun lidmaatschap bij de website bekend is geworden. Ook is er een zogenaamde class-action-rechtszaak aangespannen tegen Avid Life Media, waarin leden van Ashley Madison een schadevergoeding eisen omdat hun gegevens niet goed zijn beschermd.