2min

Hackers hebben gebruikergegevens van de datingwebsite Ashley Madison online gezet. Dit is zeg maar de Amerikaanse tegenhanger van Second Love, een datingwebsite die vreemdgaan stimuleert. De hackers dreigen nu alle gegevens van de 37 miljoen gebruikers te publiceren, waaronder namen, adressen, creditcardgegevens en naaktfoto’s. Ook zouden de gegevens van alle werknemers worden gepubliceerd.

De hack zou het werkt zijn van het hackerscollectief Impact Team, de gegevens die tot op heden zijn gepubliceerd is slechts een klein plukje van het totaal. De hackers zouden de volledige database van Ashley Madison hebben bemachtigd, maar ook van zustersites Established Men en Cougar Life. Ook de gegevens van werknemers van het Canadese Avid Life Media.

De hackers eisen dat Avid Life Media de websites Ashley Madison en Establised Men offline haalt omdat die gebruikers bedonderen. De eerste website alleen heeft al ruim 37 miljoen gebruikers dus de kans dat die offline wordt gehaald is zeer klein. De hackers beweren dat de Full Delete-functie van Ashley Madison oplichterij is. Gebruikers moeten 19 dollar betalen om al hun data te verwijderen van de servers van Ashley Madison, maar feitelijk worden helemaal niet alle gegevens verwijderd. Hierdoor is er sprake van oplichting, want het bedrijf zou 1,7 miljoen dollar verdient hebben met de verwijderfunctie.

De hackers dreigen nu alle buitgemaakte gegevens te publiceren, volgen de hackers gaat het om klantgegevens, inclusief de volledige namen en adressen van gebruikers, profielen met seksuele fantasieën, creditcardgegevens, naaktfoto’s en dergelijke. Als deze gegevens allemaal op straat komen te liggen worden flink wat vreemdgangers mogelijk betrapt, maar mogelijk ook bekende Amerikaanse mensen met een profiel bij de grote website. De gevolgen daarvan zijn niet van te voren in te schatten.

Avid Life Media heeft in een verklaring laten weten hard aan het werk te zijn om hun intellectuele eigendommen offline te halen. Daarnaast hebben ze ook al een verdachte op het oog die achter de hack zou zitten, het zou niet gaan om een voormalig werknemer maar wel iemand met wie het bedrijf een nauw contact had. Dat zou ook de reden zijn dat het bedrijf zo onder druk wordt gezet. Of het bedrijf aan de eis van de hackers gaat voldoen wil het niet zeggen. Mogelijk krijgt dit verhaal dus nog een staartje.