2min

Anonieme bronnen meldden aan Variety dat Apple zich ook wil begeven op de streamingmarkt voor films en series. Het bedrijf zou momenteel gesprekken voeren om producties op te starten van eigen films en series. Deze zullen dan exclusief beschikbaar komen via de Apple TV en mogelijk in combinatie met een nog te introduceren abonnement.

Apple is recent met Apple Music actief geworden op de streamingmarkt voor muziek en het gaat daarmee de concurrentie aan met Spotify, Deezer, Google Play Music en uiteraard YouTube. Het bedrijf heeft volgens bronnen meer ambities in de entertainmentbusiness en wil ook actief worden met eigen films en series. Apple zou plannen hebben om te concurreren met Amazon, HBO en Netflix.

Hoe concreet Apple’s ambities zijn is nog niet duidelijk. Het bedrijf zou druk in gesprek zijn met mensen en bedrijven uit Hollywood. Apple zou ervoor kunnen kiezen om een serie volledig zelf te ontwikkelen, maar het kan ook de exclusieve rechten voor een al gemaakte serie opkopen en vervolgens seizoenen gaan bijbestellen. Dat is iets wat later duidelijk zal moeten worden.

Volgens de bronnen zou Apple zelfs in gesprek zijn geweest met de drie heren van Top Gear, Apple zou de drie graag aan boord hebben willen halen voor de ontwikkeling van een nieuw autoprogramma. Uiteindelijk wist Amazon het meest overtuigende aanbod neer te leggen, waar iedereen er al bijna vanuit ging dat ze naar Netflix zouden gaan.

Apple wil de content straks gaan verspreiden via de Apple TV, waarschijnlijk in combinatie met een nieuw abonnement. De verwachting is dat Apple op korte termijn een nieuwe Apple TV gaat introduceren met meer mogelijkheden, mogelijk al op 9 september tijdens de presentatie van de nieuwe iPhones.