1 min

Er gaan al jaren geruchten dat Apple werkt aan een product om de televisiemarkt te veranderen, net zoals het dat eerder deed met de markt voor muziek en telefonie. De televisiemarkt is echter een stuk moeilijker omdat de bedrijven die hierin actief zijn niet zomaar willen meewerken met Apple. Apple zou nu wederom een poging aan het doen zijn met een nieuw product.

Apple heeft al meerdere pogingen gedaan de televisiemarkt te veroveren maar zonder succes. Het zou deze keer niet de televisiemarkt willen veranderen, maar een alternatief willen bieden via internet. Apple wil bundels met televisieprogramma’s gaan maken die het vervolgens direct aan de consument wil verkopen. Het kan hierbij gaan om series en films on-demand, maar ook om (live) televisieprogramma’s die normaal gesproken alleen via een zender te bekijken zijn.

Apple zal dus niet de hele televisiemarkt op zijn kop zetten zoals het gerucht al jaren gaat, maar met een eigen product komen dat via het internet zijn gebruikers bereikt. Binnen een app van Apple moet de content worden aangeboden aan de eindgebruiker, daarvan geeft het bedrijf nu demonstraties aan televisiemakers.

Wat voor bundels Apple precies wil creëren en hoe uitgebreid deze zijn is nog onduidelijk, maar het wil wel meer concurreren met de huidige televisiezenders dan partijen als Netflix en HBO nu doen. Ook prijzen en eventuele beschikbaarheid zijn nog onduidelijk, Apple zou pas in de beginfase zitten van de gesprekken met de makers van de televisieproducties.