Apple heeft bekendgemaakt dat de definitieve versie van Mac OS X 10.11 El Capitan op 30 september beschikbaar komt. Op die datum kunnen alle iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Mini en Mac Pro gebruikers upgraden naar Mac OS X 10.11.

Apple kiest er opnieuw voor om de update gratis beschikbaar te maken, waardoor gebruikers eenvoudig kunnen upgraden naar de nieuwste versie van het besturingssysteem. De belangrijkste verbeteringen in Mac OS X 10.11 El Capitan zijn vooral de prestaties. Apple heeft het besturingssysteem vooral sneller gemaakt en de manier hoe processen worden afgehandeld.

Volgens Apple zullen de apps straks 40 procent sneller opstarten, gaat het wisselen tussen apps twee keer zo snel en kan je een PDF in preview vier keer zo snel bekijken. Daarnaast zijn de grafische prestaties van Mac OS X extreem verbeterd, de nieuwe software zorgt ervoor dat applicaties veel efficiënter werken en veel meer uit de videokaart kunnen halen.

Uiteraard zijn er ook enkele nieuwe features toegevoegd, zo is het straks mogelijk om meerdere apps naast elkaar te draaien in een soort splitscreen. Verder gaat Safari aangeven welke tabbladen er geluid maken. Is de Spotlight zoekmachine in Mac OS X op de schop genomen en draait deze nu los bovenop het besturingssysteem en biedt de mogelijkheid om veel uitgebreider te zoeken op het systeem, zelfs met spraakcommando’s.

Alles bij elkaar is deze versie van Mac OS X meer een grote verbetering dan dat Apple echt nieuwe functies heeft toegevoegd.