1 min

Microsoft heeft deze week per ongeluk een testpatch verspreidt naar Windows 7-gebruikers, deze testpatch werd gemarkeerd als belangrijke update, had een naam van willekeurige tekens en als datum 27 maart 2013. Op het Microsoft forum, Reddit en Twitter maakte gebruikers melding van de vreemde update en vroegen zich af of Windows Update was gehackt.

Kort nadat de patch beschikbaar was gekomen en gebruikers op alle mogelijke manieren bij Microsoft aan de bel trokken werd de patch weer ingetrokken. Microsoft reageerde tegenover verschillende Amerikaanse media dat Windows Update zeker niet gehackt was en dat het gaat om een foutje. De testpatch is niet meer dan een verouderd taalpakket en had niet verspreid mogen worden.

Gebruikers die de testpatch in de korte tijd dat deze beschikbaar is geweest toch hebben gedownload en geïnstalleerd zullen nergens last van hebben. Het gaat echt om een testpatch met niet meer dan enkele taalbestanden. De patch heeft een grootte van 4,3MB en is bij Microsoft bekend onder KB3877432.