Google heeft bekendgemaakt dat de Google Play Gift Cards ook in Nederland beschikbaar gaan komen. Je kan straks bij verschillende winkelketens tegoedbonnen voor de Play Store kopen van 15, 25 of 50 euro. Met die cadeaubonnen kunnen vervolgens weer apps, muziek of films gekocht worden in de Google Play Store.

Nederland is een van de landen waar de Google Play Gift Cards nog steeds niet beschikbaar zijn, maar daar komt binnenkort verandering in. Als je nu in de rij staat bij de kassa van menig supermarkt zie je al wel allerlei tegoedbonnen voor beltegoed en de App Store / iTunes-winkel van Apple, maar niet voor de Google Play Store.

Dit terwijl in enorm veel landen daar al geruime tijd ook cadeaubonnen hangen voor de Google Play Store. In zowel België als Duitsland zijn deze tegoedbonnen al lang verkrijgbaar. Waarom Google deze tegoedbonnen nu pas in Nederland beschikbaar gaat maken is ons onduidelijk, maar het is in elk geval een goede zaak.

In welke winkelketens de tegoedbonnen verkocht gaan worden is nog niet bekendgemaakt, maar wij rekenen in elk geval op de grote supermarkten.