Google heeft in de Verenigde Staten een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan de Google Play Store, gebruikers kunnen elkaar saldo doneren, hierdoor kan je iemand helpen met een aankoop als die momenteel krap bij kas zit of kan je je kinderen saldo geven zonder dat ze je creditcard leeg kunnen trekken. Helaas is de functie nog exclusief voor de Verenigde Staten.

De nieuwe feature om elkaar saldo te doneren is alleen nog mogelijk in de Verenigde Staten, maar komt hopelijk op korte termijn ook naar Nederland en België. De weggeven of doneren van Google Play-credits kan eenvoudig worden gedaan per e-mail. In de Verenigde Staten zien de gebruikers in de Play Store nu de optie "Send gift", oftewel stuur cadeau. Daarmee kunnen ze andere Google Play-gebruikers credits schenken in de Play Store.

Het schenken gebeurt in dezelfde waardes als de cadeaubonnen die Google al verkoopt bij veel supermarkten, namelijk in bedragen van 10, 15, 20, 25, 50, of 100 dollar. Na het invullen van het bedrag kan ook nog een persoonlijk bericht worden toegevoegd en uiteraard het e-mail adres van de gewenste ontvanger.

Dat Google aan de achterkant gebruik maakt van het systeem met de cadeaubonnen blijkt ook bij de betaalwijze, je kan namelijk niet met je eigen Google Play-tegoed betalen maar alleen met creditcard, debitcard of Google Wallet.

Deze nieuwe functie is vooral handig voor mensen met kinderen, die kunnen nu gewoon af en toe een cadeaubon aan hun kinderen doneren in plaats van hun creditcard-gegevens aan hun account te koppelen.