1 min

Google heeft ondersteuning toegevoegd voor PayPal in de Google Play Store. Ook voor Nederlanders en Belgen is het nu mogelijk om via PayPal te betalen in de Google Play Store. In de Play Store kunnen Android-apps, in-app content, muziek, films, boeken en tijdschriften worden gekocht.

Google heeft ondersteuning voor PayPal in slechts 12 landen uitgerold, daaronder vallen zowel Nederland als België. Voor Google is het een grote stap om PayPal toe te voegen, voorheen was het alleen mogelijk om via Google Wallet te betalen, Google’s eigen betaaldienst. Voor PayPal is het erg goed nieuws, zij zullen nu ongetwijfeld flink wat meer betalingen gaan verwerken.

PayPal heeft in Nederland miljoenen gebruikers, ook zijn er genoeg mensen die wel een PayPal-account hebben maar geen creditcard. Voor deze mensen was het voorheen onmogelijk om betalingen te doen in de Play Store, met de komst van PayPal-ondersteuning is dat verleden tijd. PayPal biedt de mogelijkheid om betallingen direct van je bankrekening te incasseren via automatische incasso en is daardoor zeer geschikt voor mensen zonder creditcard.

Google hoopt ongetwijfeld meer betaalde apps en content te gaan verkopen door ondersteuning voor PayPal toe te voegen. Momenteel scoort iOS nog steeds een heel stuk beter wanneer het aan komt op het aantal verkopen van betaalde apps.