Apple heeft Mac OS X El Capitan 10.11.1 uitgebracht. In deze update van het besturingssysteem voor iMacs, MacBooks, Mac Mini’s en Mac Pro’s zijn de nodige bugs opgelost en verbeteringen doorgevoerd. Deze update lost onder meer de grote problemen met Microsoft Office 2016 op. Ook de problemen met Apple’s eigen Mail-programma zijn opgelost.

Apple bracht eind september de definitieve versie van Mac OS X El Capitan 10.11 uit, maar dat leidde niet tot alleen maar positieve reacties. Veel gebruikers die upgraden naar deze nieuwe versie van Mac OS liepen tegen problemen aan. Zo draait Microsoft Office 2016 alles behalve stabiel op deze versie van het Apple-besturingssysteem, Microsoft liet eerder al weten dat het probleem bij Apple ligt en het bedrijf weinig kan betekenen voor de Apple-gebruikers.

Apple heeft nu een maand na het beschikbaar komen van El Capitan de problemen met Office 2016 opgelost. Het office-pakket van Microsoft zou nu weer soepel moeten werken. De grote update voor El Capitan brengt niet alleen een oplossing voor de problemen met Office 2016, maar ook met de eigen Mail-applicatie van Apple. Die wilde nog weleens mailboxen en berichten niet weergeven of de spontaan de uitgaande mailserver vergeten.

Ook zijn er gebruikers die problemen hadden bij de installatie van El Capitan waardoor hun hele systeem onbruikbaar werd. Apple heeft in deze update de nodige verbeteringen doorgevoerd in het installatieprogramma waardoor dat niet meer mag gebeuren.

Verder was er een bug met JPEG-afbeeldingen in El Capitan waardoor deze niet goed werden weergegeven maar als een grijs vierkantje. Dat mag na deze update ook niet meer gebeuren.

Tot slot zijn er nodige beveiligingsupdates doorgevoerd in El Capitan. Apple wil op dit moment nog geen informatie bekendmaken over de beveiligingslekken in Mac OS X die met deze update worden gedicht. Reden hiervoor is dat het kwaadwillenden niet op weg wil helpen met het hacken van Mac OS-gebruikers.