1 min

Microsoft heeft gisteren tijdens patch tuesday ook een update uitgebracht voor Office 2016 voor de Mac. Sinds eind september is de nieuwste versie van Mac OS beschikbaar, Mac OS X 10.11 El Capitan, maar helemaal soepel draaide Office 2016 niet in dat besturingssysteem. Na de updates van gisteren lijken veel problemen in Office 2016 opgelost.

Begin oktober schreven we al over de problemen met Office 2016 in de nieuwe versie van Mac OS, gebruikers klaagde toen al dat sommige onderdelen van hun Office-pakket onbruikbaar waren geworden. Echt een duidelijke vinger kon niet worden gelegd op de problemen aangezien die nogal uiteen liepen bij veel gebruikers, het pakket was in elk geval heel onstabiel geworden en crashte regelmatig.

Microsoft heeft gisteren voor alle onderdelen van Office 2016 updates uitgebracht en na het installeren hebben we op de Techzine-redactie geen problemen meer ondervonden met Office. Microsoft lijkt tijdens patch tuesday ook voortaan Office 2016 voor de Mac mee te nemen.

De problemen met Mac OS X 10.11 El Capitan zijn overigens nog niet helemaal voorbij. Behalve Office 2016 van Microsoft zijn er nog veel meer problemen met de nieuwe versie van het Apple-besturingssysteem. Zo werkt de eigen Mail-applicatie van Apple ook niet naar behoren, klagen gebruikers over problemen bij het installeren van de nieuwe versie en verdwijnen er spontaan instellingen en bestanden. Apple heeft geen vast moment waarop het updates uitbrengt voor zijn besturingssystemen waardoor het nog even afwachten is tot het bedrijf met een update komt.