Microsoft heeft laten weten dat de updates van eerder deze week niet alle problemen met Office 2016 voor Mac oplossen. Microsoft laat Mac OS-gebruikers weten dat ze moeten wachten totdat Apple met een update komt voor Mac OS X 10.11 El Capitan. Daarmee legt Microsoft de schuld van alle problemen bij Apple neer.

Begin oktober schreven we al over de problemen met Office 2016 in Mac OS X 10.11 El Capitan, dat was op het moment dat ook reguliere gebruikers tegen de problemen aanliepen. Mensen die de beta-versie van El Capitan hebben getest klagen al sinds juli op de fora bi Apple en Microsoft dat Office 2016 niet goed werkt.

Eerder deze week bracht Microsoft de nodige updates uit en die lijken de problemen deels te hebben verholpen. Op de redactie merken wij ook dat de problemen minder zijn geworden, maar op de fora wordt snel duidelijk dat niet alle problemen zijn opgelost. Veel gebruikers met zakelijke Office 365-accounts meldden dat Outlook nog om de haverklap crasht. In de meest uitgebreide discussie zijn al meer dan 550 reacties geplaatst.

Inmiddels heeft Microsoft aangegeven dat de problemen opgelost zullen worden in de eerst volgende update voor El Capitan. Daarmee legt Microsoft de schuld van alle problemen bij Apple neer. Het probleem voor veel gebruikers is echter dat Office min of meer onwerkbaar is geworden en er geen zicht is op verbetering. Apple communiceert namelijk niet over toekomstige updates, het is daarom onduidelijk of we de update deze week, volgende week of misschien pas volgende maand kunnen verwachten.

Ondertussen zijn er ook de nodige problemen met Apple’s eigen Mail-applicatie die ook met regelmaat zou crashen. Het lijkt erop dat Apple één of meerdere bugs heeft zitten in de API’s die gebruikt worden e-mail afhandeling, waar dus ook Microsoft gebruik van maakt. Het is eigenlijk altijd beter om functies en API’s die vanuit een besturingssysteem worden aangeboden te gebruiken in plaats van daar zelf alternatieven voor de ontwikkelen, al vermoeden wij dat Microsoft daar op dit moment spijt van heeft. Microsoft ontvangt de meeste klachten over Office 2016 omdat het hun product is.