1 min

Facebook heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd en enkele opmerkelijke statistieken. Zo beschikt het sociale netwerk nu over 1,55 miljard actieve gebruikers die minimaal eens per maand het sociale netwerk bezoeken. Van die gebruikers bezoekt 1,01 miljard het sociale netwerk dagelijks, waarbij mobiel de absolute voorkeur heeft.

Facebook heeft maandelijks 1,55 miljard actieve gebruikers, per dag ligt het aantal op 1,01 miljard. Facebook laat weten dat het sociale netwerk verreweg het populairst is via de smartphone. Als er wordt gekeken naar mobiel versus pc-verkeer via een desktop of laptop, dan is 90 procent van het Facebook-verkeer mobiel en slechts 10 procent via een pc.

Als we de percentages omzetten in getallen dan heeft Facebook 1,39 miljard mobiele bezoekers per maand en "slechts" 155 miljoen via een pc.

Facebook Messenger wordt een steeds belangrijker product van het sociale netwerk, maar het kan duidelijk niet iedereen bekoren. Minder dan de helft gebruikers maandelijks Facebook Messenger, in totaal blijft de berichtendienst steken op 700 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

Financieel gaat het ook niet slecht met Facebook, de omzet is met 40 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar en het bedrijf komt uit op 4,5 miljard dollar, de winst steeg met slechts 10 procent naar 900 miljoen dollar.

Instagram een dochter van Facebook en min of meer het tweede sociale netwerk van het bedrijf is ongeveer drie keer zo klein en heeft 400 miljoen actieve gebruikers.