2min

Dat Facebook een groot succes is geworden twijfelt niemand meer aan, soms zijn er wel geruchten dat de activiteiten op het sociaal netwerk teruglopen, of dat de jeugd het netwerk de rug toekeert nu ook ouders en opa’s en oma’s actief worden, maar niets lijkt minder waar te zijn. Facebook stelt een nieuwe mijlpaal bereikt te hebben, namelijk die van 1 miljard dagelijkse mobiele gebruikers.

Elke dag zijn er 1 miljard mensen die Facebook openen op hun smartphones, dat is een record, en eentje die voorlopig niet verbroken gaat worden door een andere dienst. Facebook zelf zal ongetwijfeld het record nog wel een keer gaan verbreken, maar of een andere dienst er ooit nog in slaagt om zoveel actieve gebruikers op één dag te verwelkomen is nog maar de vraag.

In totaal zijn er dagelijks 1,13 miljard mensen actief op Facebook, wat een stijging is van 17 procent ten opzichte van een jaar eerder. Van die 1,13 miljard gebruikers zijn er 1,03 miljard gebruikers actief op hun smartphone, dat is een stijging van maar liefst 22 procent. Maandelijks maken op dit moment 1,71 miljard gebruikers gebruik van Facebook, een stijging van 15 procent.

Facebook doet daarmee goede zaken en laat duidelijk zien dat het sociale netwerk geen last heeft van andere (nieuwe) initiatieven zoals Google+, Pinterest, Snapchat en Twitter.

Financieel heeft Facebook ook weinig zorgen de kwartaalomzet steeg naar 6,4 miljard dollar en de winst komt uit op ruim 2 mljard dollar. Dat is een verdriedubbeling van de winst ten opzichte van vorig jaar. Verder stelt Facebook dat 84 procent van de advertentie-inkomsten inmiddels van mobiel komen.