Google neemt het bedrijf Fly Labs over voor een onbekend bedrag, dat heeft Fly Labs bekendgemaakt op de eigen website. Het bedrijf heeft een aantal apps ontwikkeld voor iOS waarmee het mogelijk is om snel video’s te bewerken. Alle werknemers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team achter Google Photos.

Google neemt het bedrijf Fly Labs over en alle werknemers worden toegevoegd aan het team van Google Photos. Daarmee is de kans groot dat Google Photos binnenkort flink wat mogelijkheden krijgt om video’s te bewerken. Fly Labs is namelijk gespecialiseerd in het bouwen van iOS-apps voor het bewerken van video’s. De apps van Fly Labs blijven nog drie maanden gratis beschikbaar in de App Store en daarna worden ze verwijderd.

Het lijkt erop dat Google het bedrijf heeft overgenomen vanwege het personeelsbestand en de aanwezige kennis en ervaring en niet zozeer voor de producten die het bedrijf heeft ontwikkeld. Dit komt wel vaker voor bij grote techgiganten in Silicon Valley. De techgiganten hebben elk jaar nieuw personeel nodig en universiteiten als MIT kunnen niet zorgen voor voldoende nieuwe afgestudeerde studenten, daarom doen bedrijven als Google geregeld overnames om talentvol personeel binnen te halen.

Hoeveel Google betaald voor Fly Labs is niet duidelijk en zal waarschijnlijk ook niet bekendgemaakt worden.