Google heeft een beloningssysteem geïntroduceerd voor mensen die een bijdrage leveren aan Google Maps. Het gaat dan niet om het toevoegen van straten maar om het toevoegen van reviews van bezienswaardigheden, restaurants en dergelijke, maar ook het toevoegen van foto’s en interessante plaatsen.

Google hanteert een puntensysteem en op basis van je punten kom je in aanmerking voor extra’s van Google. Voor elke bijdrage die je doet krijg je minimaal 1 en maximaal 5 punten. Google hoopt met deze actie mensen actiever te laten deelnemen aan de lokale gidsen die in Google Maps zijn geïntegreerd en ervoor te zorgen dat de informatie betrouwbaarder wordt.

Bijdragen die in aanmerking komen voor het puntensysteem zijn het plaatsen van een review, het toevoegen van een nuttige plaats, het toevoegen van foto’s, corrigeren van verouderde informatie en tot slot het beantwoordde van enkele simpele vragen. Bijvoorbeeld: Is deze locatie kindvriendelijk?

Hoe meer een gebruiker bijdraagt aan Google Maps des te meer punten deze krijgt toegewezen en des te betere prijzen Google er tegenover zet.

Level 1 (0 – 4 punten): Doe mee aan exclusieve wedstrijden waarmee je Google-apparaten kan winnen (Nexus);
Level 2 (5- 49 punten): Krijg eerder toegang tot nieuwe Google producten en features;
Level 3 (50 – 199 punten): Wordt zichtbaar in Google Maps-app met Badge als lokale gids;
Level 4 (200 – 499 punten): Ontvang 1 TB gratis opslag in Google Drive;
Level 5 (500+ punten): De beste lokale gidsen komen in aanmerking om een Google summit bij te wonen in 2016 en het Google hoofdkantoor te bezoeken;