Het UWV heeft sinds gisteren te kampen met een grote storing waardoor MijnUWV niet beschikbaar is. Dat is al niet best, maar wij werden erop gewezen dat MijnUWV in sommige gevallen ook persoonsgegevens lekt. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je wel kan inloggen in MijnUWV maar de gegevens van een ander te zien krijgt. Zo meldt Jeroen M op Twitter.

Het UWV heeft sinds gisteren te kampen met een grote storing in MijnUWV, waardoor de dienst niet tot nauwelijks beschikbaar is en mensen niet in staat zijn hun uren door te geven. Het gevolg is dat ze langer moeten wachten op hun uitkering en dat zorgt voor de nodige spanningen en frustraties die online worden geuit. Zeker een storing in de december maand vlak voor Sinterklaas lijkt te zorgen voor extra frustraties.

De problemen zijn mogelijk nog veel groter nu iemand ook meldt gegevens van een ander persoon in beeld te krijgen bij het inloggen op MijnUWV. Dat is iets wat nooit zou mogen gebeuren en ook een flinke inbreuk op de privacy kan zijn van alle mensen in de UWV-database. Inmiddels zien we nu vooral meldingen voorbij komen dat mensen nu geen gegevens meer kunnen laden, mogelijk is er al actie ondernomen om het uitlekken van gegevens te voorkomen.

Bij het UWV_Webcare team maken ze momenteel overuren om iedereen gerust te stellen en te proberen om de boel in goede banen te leiden, maar echt duidelijke informatie over de oorzaak van de storing en wanneer deze opgelost zal zijn is er vooralsnog niet.

De overheid en ICT zijn niet echt een goede mix, dit is al vaak genoeg gebleken en nu lijkt een grote partij als het UWV de storing niet onder controle te krijgen. Miljarden worden er uitgegeven en over de balk gesmeten door de overheid aan ICT-projecten, maar echt goede resultaten heeft de overheid nog niet gehaald. Op Techzine pleiten we al langer voor een Ministerie van ICT dat zich vastbijt in dit soort problematiek en de ICT-puin bij de overheid gaat opruimen.