Sommige OneDrive voor Business-gebruikers krijgen onbeperkte opslag

Microsoft heeft nu bekendgemaakt welke zakelijke gebruikers er in aanmerking gaan komen voor onbeperkte opslag in hun OneDrive-account. Eigenlijk zouden alle mensen met een Office 365-account dat krijgen maar daar is Microsoft op teruggekomen want er werd teveel misbruik van gemaakt. Eigenlijk komen alleen grote organisaties op dit moment nog in aanmerking.

Microsoft maakte begin november het slechte nieuws bekend dat er een streep ging door de onbeperkte opslagcapaciteit voor mensen met een Office 365-abonnement. Ook de gratis OneDrive gebruikers moesten opslagcapaciteit inleveren. Een beslissing die Microsoft op de nodige kritiek is komen te staan, een jaar geleden werd namelijk nog de onbeperkte opslag aangekondigd en die belofte is nu ingetrokken.

Inmiddels heeft Microsoft voor de consumenten een regeling getroffen, zij worden in principe gedwongen om van hun 15GB aan opslagcapaciteit er 10 in te leveren, waardoor het limiet op 5GB komt te staan, maar door een speciale pagina te bezoeken kan tot 31 januari worden verzocht om het huidige limiet te behouden.

Voor zakelijke gebruikers leek het nieuwe limiet van 1TB (1000GB) inmiddels vast te staan, maar ook voor deze groep gebruikers is er nu een soort van regeling getroffen. Bedrijven en organisaties die een Enterprise, Overheid of Onderwijs-abonnement hebben op Office 365 met minimaal 5 gebruikers komen nog steeds in aanmerking voor onbeperkte opslag. Het gaat dan specifiek om Office 365 Enterprise E3, E4 en E5, Office 365 Government E3, E4, E5, Office 365 Education, OneDrive for Business Plan 2 en Sharepoint Online Plan 2 met dus minimaal vijf gebruikers.

Deze groep gebruikers krijgt in plaats van 1TB aan opslagcapaciteit 5TB aan opslagcapaciteit en als dat niet voldoende is kunnen zij contact opnemen met Microsoft Support en krijgen ze onbeperkte opslag. Het upgraden van de zakelijke accounts naar 5TB zal tussen nu en eind maart 2016 gaan gebeuren.

Alle andere Office 365-abonnementen, zowel prive als zakelijk, komen niet in aanmerking voor meer opslagcapaciteit dan 1TB.

Verder introduceert Microsoft vandaag een nieuwe OneDrive-applicatie voor Windows, waarmee het nog makkelijker is om OneDrive te beheren en bestanden te synchroniseren. De applicatie komt ook dit jaar nog beschikbaar voor Mac OS X.

Bron:Office