1 min

Microsoft ziet zich genoodzaakt om een aanpassing door te voeren in OneDrive. Waar mensen met een Office 365-abonnement voorheen beschikte over onbeperkte opslagcapaciteit moeten zij het nu stellen met een limiet van 1TB. Reden voor deze aanpassing is dat gebruikers misbruik maakte van de onbeperkte opslagcapaciteit.

Vorig jaar maakte Microsoft bekend dat mensen met een Office 365-abonnement de beschikking kregen over onbeperkte opslagcapaciteit. Daar komt het bedrijf nu op terug en het stelt weer een limiet in van 1TB, reden hiervoor is dat sommige gebruikers besloten hun complete archieven in OneDrive te plaatsen. Er zijn gebruikers die meer dan 75TB aan data hebben geplaatst in hun OneDrive. Het gemiddelde ligt op dit moment op 5,5GB per gebruiker.

Dat is echter niet de enige wijziging die Microsoft doorvoert, het gratis abonnement wordt verlaagd van 15 naar 5GB en de bonus die gebruikers kregen voor het opslaan van hun foto’s in OneDrive komt te vervallen. De abonnementen waarbij gebruikers hun opslagcapaciteit konden ophogen naar 100 of 200GB komen te vervallen. Er komt een nieuw abonnement van 50GB voor 1,99 dollar per maand.

Gebruikers die momenteel meer data op in hun OneDrive-account hebben staan dan is toegestaan krijgen 12 maanden de tijd om dat op te ruimen. Daarna zal Microsoft de data verwijderen. Gratis gebruikers die meer dan 5GB aan opslagcapaciteit in gebruik hebben krijgen een gratis Office 365 Personal abonnement aangeboden voor de periode van één jaar, wel moeten ze daarvoor hun betalingsgegevens overleggen.