Netflix heeft gisteravond de knop omgezet en zijn diensten in nog eens 130 landen beschikbaar gemaakt. Hierdoor is de filmdienst in vrijwel de hele wereld te bekijken, grote afwezigen is op dit moment nog China, maar ook daar hoopt Netflix in de toekomst beschikbaar te komen.

De voornaamste uitbreiding vind plaats in Afrika en Azië, maar voor Netflix betekent de uitbreiding dat het nu wereldwijd nieuwe abonnees kan gaan werven. De uitbreiding is overigens wel iets anders dan voorgaande uitbreidingen. Voorheen maakte Netflix eerst afspraken met enorm veel filmmaatschappijen zodat het een uitbreid aanbod kon leveren vanaf het begin. De uitbreiding naar deze 130 nieuwe landen is wel wat beperkter, alle eigen Netflix-series en content is wel direct beschikbaar in deze 130 landen en met een aantal maatschappijen heeft het ook overeenkomsten weten te sluiten.

Hoewel Netflix het op dit moment zo niet formuleert is dit een belangrijke stap richting de toekomst, Netflix maakte vooralsnog altijd afspraken per land over het beschikbaar maken van content. In de nabije toekomst zal het gaan praten met rechthebbende over directe wereldwijde verspreiding, waardoor content waarschijnlijk goedkoper aangekocht kan worden, maar ook direct overal beschikbaar gemaakt kan worden.

Op dit moment is Netflix beschikbaar in ongeveer 190 landen en heeft het zo’n 70 miljoen abonnees, waarvan 1,3 miljoen in Nederland. Het aantal abonnees zal de komende tijd waarschijnlijk weer hard gaan stijgen. In 2016 wil Netflix het aantal eigen producties van films en series weer verder gaan opschroeven.