1 min

De virtuele telecomprovider Ben heeft bekendgemaakt dat het de maximale snelheid van zijn 4G-netwerk gaat verhogen van 25 Mbit/s naar 75Mbit/s. Klanten hoeven hiervoor niets extra’s te gaan betalen, de snelheidsverhoging moet op korte termijn een feit zijn.

Ben is een volledige dochteronderneming van T-Mobile en maakt dan ook gebruik van het netwerk van deze provider. T-Mobile heeft sinds eind vorig jaar een landelijk dekkend 4G-netwerk. Met deze snelheidsverhoging concurreert Ben weer beter met andere virtuele providers die 4G aanbieden. Zo bieden de virtuele providers Simyo en Telfort een maximale snelheid van 150 Mbit/s en Youfone 50 Mbit/s. Ben gaat daar dus tussen zitten.

Uiteindelijk kunnen de virtuele providers niet achterblijven met het aanbieden van een snelle 4G-verbinding, uit de praktijk blijkt namelijk dat klanten met een snellere verbinding er ook meer gebruik van gaan maken en daardoor kunnen de providers ook meer geld verdienen aan deze klanten.

Ben komt later deze maand met een officieel persbericht en dan wordt ook de exacte datum van de snelheidsverhoging bekendgemaakt.