1 min

Vodafone heeft bekendgemaakt dat het zijn 3g-netwerk een upgrade heeft gegeven waardoor klanten nu een hogere snelheid kunnen halen. De maximale downloadsnelheid is nu 43,2 Mbit/s, terwijl de uploadsnelheid is opgeschroefd tot 5,8 Mbit/s.

De snelheden die Vodafone vermeldt voor het 3g-netwerk zijn voornamelijk theoretische snelheden in een ideale omgeving. In de praktijk zal de snelheid een stuk lager uitvallen, maar Vodafone rekent erop dat klanten nu een downloadsnelheid via 3g kunnen realiseren tussen de 7 en de 15 Mbit/s, de uploadsnelheid blijft steken op 1 a 2,5 Mbit/s.

Voor mensen die nog niet beschikken over een 4g-toestel of 4g-abonnement is de snelheidsverhoging van het 3g-netwerk een prettige aanvulling. Mensen die al wel zijn overgestapt op 4g hebben weinig aan deze verhoging aangezien Vodafone al een vrijwel landelijk dekkend 4g-netwerk heeft.

De nieuwe snelheden zijn afgelopen maandag ingevoerd en moeten voor alle klanten inmiddels werken. Mensen die echt meer snelheid willen kunnen beter investeren in een 4g-toestel en abonnement. Daarbij is de maximumsnelheid ongeveer 225 Mbit/s.