2min

De Nederlandse virtuele provider Robin Mobile heeft nieuwe abonnementen geïntroduceerd waarbij je een onbeperkte hoeveelheid belminuten, sms-berichten en data mag verbruiken. In de nieuwe abonnementen gaat de snelheid van de mobiele verbinding een stuk omhoog.

Onbeperkt bellen, sms’en en internetten klinkt natuurlijk erg leuk, maar de waarheid is dat Robin Mobile wel de snelheid flink afknijpt om het verbruik in te perken. Als je echter meer gaat betalen gaat de snelheid ook omhoog en kan er zelfs een redelijke snelheid worden behaald.

Het goedkoopste abonnement is Robin Entree en kost 14,95 euro, de provider heeft de internetverbinding afgeknepen op 64 Kbit/s. Dat is voldoende om te WhatsAppen en een e-mail te sturen, maar dan houdt het wel een beetje op. De snelste abonnementen zijn Robin Pijl Snel 4G voor 49,95 euro per maand met een snelheid van 15 Mbit/s en Robin Zakelijk 4G met dezelfde snelheid van 49,95 euro per maand maar dan exclusief BTW.

Robin Mobile koopt zijn netwerkcapaciteit in bij KPN en benadrukt dat de abonnementen alleen geschikt zijn voor gebruik met smartphones en niet om je laptop te voorzien van een vaste internetverbinding.

Als we de kleine lettertjes lezen dan zien we dat het niet helemaal onbeperkt is, vanaf 15.000 MB wordt je snelheid namelijk teruggeschroefd naar 400 Kbit/s en bij het zakelijke abonnement al vanaf 12.000 MB. Je kan dan voor 4,95 euro per week de originele snelheid terugkrijgen, maar dat is dus niet gratis. Tele2 is dan een stuk goedkoper, die provider biedt 24GB aan voor 38 euro per maand en ook nog eens op een volledige snelheid.