2min

Contact onderhouden met familie en vrienden: met een smartphone en mobiel internet was het nog nooit zo makkelijk. Maar hebben wij in Nederland nog veel contact met elkaar? En hebben we hier genoeg aan? Om hier een duidelijk beeld van te krijgen heeft mobiele provider Simyo een onderzoek onder ruim duizend mannen en vrouwen gehouden.

Zie jij je ouders elke week? Dan ben je gelijk aan de rest van Nederland. Van de vrouwen zien 69% elke week hun ouders en bij de mannen ligt dat op 56%. Bellen gaat iedereen wel beter af. Moeders worden door zowel mannen als vrouwen minimaal één keer per week gebeld. Vaders hebben meer pech, die worden maximaal één keer per week gebeld.

Niet geheel verrassend bellen en zien we vrienden vaker dan familie. Als je jonger dan 30 bent dan bezoek je gemiddeld vijf keer per maand vrienden. En dat vinden we zelfs nog niet genoeg. Vooral vrouwen willen hun vriendinnen vaker zien.

Facebook wordt erg vaak gebruikt, bijna 20% van de mannen en 33% van de vrouwen vind dat. Vooral twintigers vinden dat ze te veel op social media zitten, ze checken minimaal vijf keer per dag Facebook. Het is voornamelijk kijken op Facebook, 40% van de gebruikers plaatst namelijk maar één keer per maand iets op Facebook.

Nederlanders vinden onszelf wel een sociaal volk, echter hebben we toch goede voornemens. Zo willen Nederlanders minder op Facebook zitten en die tijd meer investeren in vrienden, door ze te bezoeken of te bellen.

Nederlanders vinden dat ze genoeg contact hebben met anderen 91% van de mannen en 86% van de vrouwen zijn tevreden over het contact met hun familie en vrienden. Er zijn echter nog wel een aantal punten waar Nederlanders moeite mee hebben kijkend naar telefoongedrag. Lees hier de top 10 irritaties waar Nederlanders echt genoeg van hebben. Zo is het bijvoorbeeld uiterst irritant als mensen bellen tijdens een persoonlijk gesprek.


Dit artikel is een gesponsorde bijdrage