2min

Op basis van Nederlands onderzoek blijkt dat vrouwen verslaafder zijn dan mannen aan hun smartphone en dat driekwart van de Nederlanders elke 3 tot 6 minuten op zijn smartphone kijkt. Al met al kunnen we stellen dat Nederlanders redelijk verslaafd zijn aan hun mobiel.

Het onderzoeksbureau van Maurice de Hond, Peil.nl, deed voor HTC onderzoek onder ruim 900 Nederlanders hoe vaak zij naar hun smartphone grijpen. Uit dat onderzoek komt naar voren dat meer dan de helft van de Nederlanders meer dan 10 keer per uur hun telefoon erbij pakt. Een kwart van de mensen zit zelfs op 10 tot 20 keer per uur. Vrouwen spannen echter de kroon, zij krijgen het voor elkaar om 20 tot 30 keer per uur hun telefoon erbij te pakken.

Ook vroeg Peil.nl naar de content die wordt geconsumeerd op de smartphone. De meerderheid gaf aan dat ze naast e-mail en berichten vooral bezig zijn met sociale media en het bekijken van apps, dit betreffen zowel nieuws als lifestyle-apps. Vrouwen kijken over het algemeen meer naar sociale media dan mannen.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat gebruikers het liefst kijken naar video’s met bloopers of opmerkelijke plaatjes, gevolgd door sport- en gadgetnieuws in het geval van mannen, vrouwen keer meer naar roddel en achterklap. Ook worden er nog foto’s gekeken maar hier zijn vrouwen actief in dan mannen.

Verder komen er ook wat voor de hand liggende resultaten uit het onderzoek naar voren, bijvoorbeeld dat mannen liever sportnieuws lezen dan vrouwen (37 procent tegen 11 procent), mannen ook liever gadgetnieuws lezen dan vrouwen (30 procent tegen 15 procent) maar andersom geldt hetzelfde. Vrouwen lezen liezer roddel en achterklap (37 procent), terwijl maar 3 procent van de mannen hier zegt geïnteresseerd in te zijn.