PC-games crashen niet meer in nieuwe Windows 10 Insider-build

Microsoft heeft een update uitgerold voor de laatste Windows 10 Insider-build, hierdoor crashen pc-games niet meer als deze overschakelen van een venster naar fullscreen. Deze bug zit alleen in de laatste Windows 10 Insider-build die verspreidt is op de fast ring. Microsoft heeft het tempo van de Windows 10 testversies flink opgeschroefd en dus ook met de nodige bugs tot gevolg.

Microsoft verspreidde vorige week een nieuwe Windows 10 Insider Build via de Fast Ring en al snel werd duidelijk dat er een flinke bug in deze versie zat. Veel pc-games crashte bij het opstarten als er werd overgeschakeld van een venster naar full screen.

Microsoft heeft nu een update uitgebracht waardoor pc games weer gewoon normaal functioneren en het overschakelen naar Full Screen geen probleem meer is. Een andere bug die is opgelost heeft te maken met DPI-schaling waarbij de verkenner crashte.

Microsoft heeft voor het Insider-programma de Fast Ring en de Slow Ring, bij de Fast Ring worden de allernieuwste updates uitgerold zonder uitgebreid getest te zijn waardoor er meer bugs in het besturingssysteem kunnen zitten. Bij de Slow Ring worden de updates pas later uitgerold nadat er al het nodige testwerk is gebeurd. Ben je deelnemer aan het Insider-programma en wil je minder last hebben van dit soort bugs, dan kan je beter overschakelen op de slow ring.