2min Devices

Microsoft introduceert extra testring voor Windows 10-insiderprogramma

Microsoft heeft een zogenaamde testring toegevoegd aan het Windows 10-Insiderprogramma. Het programma waarmee nieuwe Windows 10-versies getest kunnen worden voordat deze uitkomen. Er bestond al een fast- en een slowring, maar nu is er ook een "Release Preview Ring". Deze ring komt beschikbaar voor Windows 10 voor de pc en Windows 10 voor smartphones.

Microsoft voegt een extra ring toe aan het Insiderprogramma om ervoor te zorgen dat de echte eindgebruikers minder last hebben van bugs en fouten in de software. Eind vorig jaar liet Microsoft al weten dat het sneller updates ging verspreiden over de fast ring, nu blijkt dat de fast- en de slow ring onvoldoende dekkend zijn voorafgaand aan een echte release.

Nieuwe updates worden nu eerst verspreidt op de fast ring, vervolgens enkele weken later op de slow ring, weer enkele weken laten op de release ring. Bij deze laatste ring zou Windows 10 al helemaal correct moeten functioneren, mocht dat niet het geval zijn volgt er nog een update, alvorens de update voor alle eindgebruikers beschikbaar komt.

Het systeem met de ringen wordt ook toegepast voor Windows 10 Mobile en ook deze gebruikers kunnen nu uit deze drie ringen kiezen. Als eindgebruiker heb je hier verder geen last van. Het verschil tussen updates op de fast ring en de daadwerkelijke uitgifte van de update aan de eindgebruiker is meestal drie tot zes maanden.