1 min

Microsoft bracht gisteravond een nieuwe Windows 10 Insider build uit op de fast ring, het gaat om build-nummer 11102. Inmiddels is duidelijk dat er een flinke bug in deze build zit die ervoor zorgt dat diverse grote pc-games crashen, Microsoft adviseert gamers die deelnemen aan het insider-programma om niet te updaten en over te stappen op de slow ring.

Microsoft heeft begin dit jaar al aangegeven dat het in een veel hoger tempo nieuwe Windows 10 Insider-builds gaat verspreiden op de fast ring en dat de kans op bugs daarbij ook een stuk groter zal zijn. Gebruikers die daar geen last van willen hebben moeten overstappen op de slow ring, daarin is de kans op dit soort grote bugs veel kleiner.

Alle gamers die deelnemen aan het Insider-programma en op de fast ring zitten zullen nu waarschijnlijk snel gaan overstappen want na de update van gisteravond werken enorm veel games niet meer. Deze crashen vrijwel direct als ze worden opgestart, het probleem zou zitten in het moment waarop de game wil schakelen naar de volledige schermweergave en dus niet in een venster.

Games die sowieso gevoelig zijn voor de bnug zijn Assassin’s Creed, Fallout 4, Metal Gear Solid V, Tomb Raider en The Witcher 3. Wat er allemaal voor nieuwe features in deze build zitten is nog niet helemaal duidelijk.