1 min

De strijd op de consolemarkt tussen Microsoft en Sony lijkt duidelijk te zijn gewonnen door laatstgenoemde. EA heeft bekendgemaakt dat er in totaal zo’n 55 miljoen next-generation consoles zijn verkocht, daarmee worden de PlayStation 4 en Xbox One bedoeld. Aangezien Sony recent bekend heeft gemaakt dat het meer dan 35 miljoen PlayStation 4-consoles heeft verkocht, kunnen we stellen dat Microsoft is blijven steken op 19 miljoen exemplaren.

De Sony PlayStation 4 is dus anderhalf keer zo populair als de Xbox One-console van Microsoft. Dat zou ook meteen verklaren waarom Microsoft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers geen verkoopcijfers meer bekend wenst te maken van de Xbox One-console. Microsoft heeft met de Xbox One zijn meerdere moeten erkennen in de PlayStation 4 maar wil dat nog niet publiekelijk toegeven.

Wellicht hoopt het bedrijf het gat de komende jaren kleiner te maken met de introductie van de Microsoft HoloLens en de verdere uitrol van Windows 10. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, Sony zit ook niet stil en komt binnenkort met de Sony PlayStation VR, een vr-bril voor de PS4.