Twitter ontkent schrappen van chronologische tijdlijn

Microblogdienst Twitter heeft bij monde van directeur Jack Dorsey laten weten dat de chronologische weergave van tweets behouden zal blijven. De afgelopen dagen ontstonden geruchten over het schrappen van deze weergave.

De weergave van tweets zou op de schop gaan, tweets zouden gesorteerd worden aan de hand van een algoritme dat tweets op relevantie voor de gebruiker beoordeelt. Sociaal netwerk Facebook hanteert zo’n weergave al jarenlang, maar gebruikers kunnen nog wel een chronologische weergave opvragen.

Website The Verge sprak met mensen die de nieuwe weergave al langere tijd testen. Het lijkt erop dat Twitter de terwijl je weg was-weergave voor mobiele apps op grotere schaal inzet. Bij deze weergave zie je een blok met tweets die je gemist zou hebben in de normale tijdlijn, Twitter probeert hierbij tweets die kiezen die jij interessant zou vinden.

De chronologische sortering zou bij Twitter per direct komen te vervallen, wat een opmerkelijke keuze zou zijn. Directeur Jack Dorsey ontkent echter dat de chronologische weergave de nek wordt omgedraaid, ook is er volgens hem geen sprake van een weergave aan de hand van een algoritme.

"We waren nooit van plan om de tijdlijn te veranderen. Twitter is live en real-time, we houden van de livestream, want zo zijn wij. We zullen doorgaan met de ontwikkeling om Twitter nog meer live aan te laten voelen, niet juist minder."

Bron:Jack Dorsey