1 min

Zowel Google als Valve hebben vandaag bekendgemaakt Unity te gaan ondersteunen op hun virtual reality-platformen. Hierdoor kunnen game-ontwikkelaars die gebruik maken van Unity hun games straks afleveren op alle virtual reality headsets.

De Unity game-engine wordt door enorm veel game-ontwikkelaars gebruikt en daardoor konden Google en Valve er eigenlijk ook niet omheen. Microsoft, Oculus,Samsung en Sony hadden eerder al bekendgemaakt Unity te gaan ondersteunen, maar nu volgen Google en Valve dus ook.

Virtual Reality-gaming moet het helemaal gaan worden in 2016, maar op dit moment zijn een aantal grote ontwikkelaars nog druk bezig met het ontwikkelen van headsets en software. Binnenkort komen zowel HTC (met Valve), Oculus als Sony met hun eigen VR-headset op de markt. Dan zal duidelijk worden wie de beste papieren in handen heeft. Ondertussen timmert Samsung nog verder aan de weg met zijn Gear VR, waarmee je smartphone is om te toveren in een VR-headset.

Oculus heeft aangegeven dit jaar miljoenen exemplaren te verkopen van de headset en Sony zal in combinatie met de PlayStation 4 ook ongetwijfeld hoge verwachtingen hebben. Voor de ontwikkeling van games is met de ondersteuning van Unity vandaag weer een grote stap gezet door Google en Valve.