2min

Volgens The Wall Street Journal heeft Google meer plannen met virtual reality dan alleen Google Cardboard en VR-games op Android. Het bedrijf zou ook een compleet eigen bril in ontwikkeling hebben, een virtual reality bril die helemaal standalone kan opereren en dus ook enorm krachtig is. Google zelf heeft nog niets bekendgemaakt.

Naar verluidt kiest Google voor een andere strategie dan HTC, Oculus en Sony, waarbij de bril afhankelijk is van een computer die de berekeningen voor de content (zoals games) doet. De bril hoeft in dit geval alleen de weergave en bediening door middel van sensoren voor zijn rekening te nemen.

Google zou ervoor hebben gekozen om juist een bril te ontwikkelen die helemaal zelfstandig en dus beschikt over niet alleen een hoogwaardig scherm en de nodige sensoren, maar ook over een hele krachtige processor, opslagcapaciteit en software-platform voor virtual reality-content. Dat laatste zal ongetwijfeld een aangepaste Android-versie zijn.

Verder zou Google de bril voorzien hebben van Motion-camera’s om nog betere de bewegingen van de gebruiker te kunnen analyseren. Het kan ook zomaar zijn dat Google net als Microsoft kiest voor augmented reality, waarbij de ruimte om je heen juist een rol speelt in de content. Daarvoor zijn dan ook camera’s nodig om de ruimte te analyseren. Als we moeten gokken wanneer Google met meer informatie naar buiten komt over deze bril, dan gokken wij op mei als het jaarlijkse ontwikkelaars evenement van Google plaatsvindt, Google I/O. Dat wordt dit jaar georganiseerd van 18 tot en met 20 mei.

Google heeft recent overigens een complete divisie opgezet voor virtual reality, wat de geruchten van The Wall Street Journal lijkt te ondersteunen.