1 min

Volgens de Amerikaanse winkelketen Gamestop duurt het nog tot na de zomer voordat Sony zijn PlayStation VR-headset gaat verkopen. Dat zou betekenen dat de headset is uitgesteld, want Sony heeft eerder aangegeven dat deze in de eerste helft van 2016 zal verschijnen.

Virtual reality-gaming moet het helemaal gaan worden in 2016 en verschillende grote partijen zetten daar fors op in. De vraag is dan ook wie er het meest dominant zal worden en de markt voor zich gaat winnen. Op dit moment lijken Oculus met de Oculus Rift en HTC met de HTC Vive de beste papieren te hebben omdat zij hun VR-headsets op korte termijn beschikbaar gaan maken.

De verwachtingen rond Sony’s headset zijn ook zeer hooggespannen omdat de eindgebruiker hiervoor geen high-end pc hoeft te hebben of te kopen. In plaats daarvan werkt deze headset met een Sony PlayStation 4 en die staat al bij tientallen miljoenen gebruikers in hun huiskamer.

Gamestop heeft nu laten weten dat ze de bril pas in het najaar zullen gaan verkopen en dat betekent dat Sony de bril heeft moeten uitstellen. Sony zelf heeft nog niet gereageerd op het bericht en komt hopelijk op korte termijn met duidelijkheid over de verkoopdatum.